rohu

„Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

... de mi azért vagyunk, hogy ezt megcáfoljuk.

Köszöntjük

Örömmel tudatjuk, hogy a DENTAL-CT egy újonnan létesült röntgenlabor, amely egy utolsó generációs KODAK 9000 3D CBCT segítségével lehetőséget nyújt digitális orthopantomográfiás (panoráma) és komputertomográfiás felvételek készítésére.

Azáltal, hogy a képalkotás egy, a röntgenfilmnél érzékenyebb szenzorral történik, a páciens kisebb sugárdózisnak van kitéve, mint egy hagyományos panoráma-felvétel készítésekor a képminőség pedig az utólagos állítási lehetőségeknek köszönhetően sokkal jobb minőség.

A felvételeket digitális formában (CD) és filmre nyomtatva is módunkban áll az Önök és a páciens rendelkezésére bocsátani.

Cone Beam Computer Tomograf

A CBCT bevezetése a fogászati gyakorlatba nagy előrelépést jelentett a maxillo-faciális radiológiában. A hagyományos CT
1200-3300µSv
sugárdózisával szemben a Kodak 9000 3D CBCT készülék felvételeinél például az alsó állcsonton a metszőfogak területén 4.7µSv* míg a nagyőrlők területén is csak 18.8µSv* sugárterheléssel jár.
A digitális panoráma röntgenfelvétel sugárterhelése 7µSv*.
* Trophy, measured by IRSN

Sugárdózis összehasonlítási lista

A háromdimenziós képalkotásnak köszönhetően lehetőség van az implantologiában az előre való tervezésre, implantátum dőlésszög, hosszúság, átmérő, augmentációhgénylő területek műtét előtti megállapítására, radiológiai sablon segítségével az ideális behelyezési pozíció meghatározására, fúrósablon segítségével pedig a kockázat nélküli implantáció megvalósítására.

Ugyankkor impaktált fogak eltávolítása esetén lehetőség van a hagyományos felvételeken lévő egyes anatómiai képletek egymásra vetülésének kiküszöbölésére, az állkapocsízületi degeneratív elváltozások diagnosztizálására.

Képek